poniedziałek, 2 kwietnia 2012

PASZTET Z JAJEK

Składniki
12 jajek
2 bułki
2 szkl mleka
15 dkg pieczarek
1 duża cebula
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
tłuszcz do wysmarowania formy
bułka tarta

10 jajek ugotować na twardo, bułki namoczyć w mleku, cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu dodać pokrojone pieczarki, smażyć do wyparowania soku. Ugotowane jajka, odciśniętą bułkę, podsmażone pieczarki zmielić przez maszynkę, dodać pokrojoną natkę pietruszki, 2 surowe jajka, sól ,pieprz i wyrobić masę, gdyby była rzadka dodać bułki tartej. Włożyć do wysmarowanej foremki, równo rozsmarować i zapiekać 40 min. Pasztet podawać na zimno.

3 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. Basiu,
    jesteś kochana z życzliwością dla nas, dla mnie szczególnie, bo jestem wzrokowcem i jak nie mam czarne na białym to żadnej nowości nie spamiętam. Teraz pewnie skuszę się na coś...
    Dziękujemy Ci skarbie i pa.

    OdpowiedzUsuń