piątek, 17 grudnia 2010

Ryba po grecku

RYBA PO GRECKU
2 opakowania włoszczyzna mrożona paski{hortex}
4 cebule
2 małe słojki ketchup pudliszki {łagodny}
1 kg ryby { dowolna}


cebule zeszklić , dodać włoszczyzne posolić i
dusić wszystko aż będzie miękkie
dodać ketchup dusić jeszcze chwile.
rybe usmażyć , przełożyć do salaterki i polać sosem

5 komentarzy:

  1. Krysiu,dziękuje za rybkę,była pyszna.
    To dobry pomysł z tymi mrożonymi warzywami.
    Robiłam ze świeżych.
    Całuski.

    OdpowiedzUsuń
  2. Krysiu ,dziękuję za przepis.Zbieram wszystkie ,które mogą ulatwić życie gospodyni domowej.Ja się tak męczyłam z tymi warzywami do ryby.

    OdpowiedzUsuń
  3. Krysia, ryba pyszna. Warzywa mrożone to świetny pomysł. Dzięki.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ta ryba była pyszna! Myślałam, że to efekt godzinnego tarcia warzyw a tu proszę :) Czy autorka ciasta FALE DUNAJU mogłaby się podzielić swoim przepisem? Bo też były pyszne! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Fale Dunaju tylko dla cudzoziemców ? Czy o co tu chodzi? Ksiażka kucharska umiera i nikt za nią nie płacze ?

    OdpowiedzUsuń